Bli bedre kjent med oss gjennom filmene ovenfor.
NB! Trykk på høyre eller venstre pil over for å se flere filmer om vår historie og noen av våre medarbeidere.

Historien om oss

om oss 

Fra et verksted på hundre kvadratmeter i 1987 har Mekanisk Service Halden vokst både i antall ansatte og gulvareal. Her er noen høydepunkter om oss og vår historie.

Om oss og vår beskjedne start

I 1987 etablerer Terje Lauritzen og Jan Roger Eriksen Mekanisk Service Halden. Begge har sagt opp hver sin jobb, og med litt verktøy og verkstedutstyr satser de alt på å skape sin egen arbeidsplass i Tistedal utenfor Halden. Etter kort tid kommer de første kundene til, med Fresenius Kabi blant de første på kundelisten. Dagene fylles med serviceoppdrag, og kveldene fylles med produksjon i verkstedet.

Satser på industrien

Som i alle bransjer opplevde det unge Mekanisk Service Halden både oppturer og nedturer. I travle perioder gikk døgnet i ett, mens man brukte de rolige periodene på å banke på dører. Etter noen forsøk på egenproduserte produkter ble det klart at Mekanisk Service Halden skulle satse på service og produksjon for industrien.

Bedre plass og flere ansatte

Fem år etter etableringen var det tre ansatte i Mekanisk Service Halden, og etter hvert kom den første lærlingen innen industrimekaniker-faget med på laget. Plassmangel gjorde det nødvendig å se seg om etter nye lokaler, og Mekanisk Service Halden flyttet inn i nye og større lokaler på Sørlifeltet hos Kynningsrud. I 1995 trakk Terje seg ut, og Jan Roger tok over hans del. En viktig ressurs var borte.

Fortsatt vekst

Årene fra 1995 til 2000 var preget av stor vekst. Det ble gjort investeringer i nye og større maskiner, og man satset også på maskinering. En egen sveiseavdeling gjorde det nødvendig å utvide lokalene. I juni 2004 kjøpte Mekanisk Service Halden det såkalte «Walkerbygget» på Sørlifeltet, hvor du finner oss den dag i dag.